Η κυρία Ειρήνη Γεωργιάδου είναι διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., ειδικευόμενη ιατρός στην Οφθαλμολογική Κλινική του 424 ΓΣΝΕ (12-7-2007 – 12-7-2011), επιστημονική συνεργάτιδα της Οφθαλμολογικής Κλινικής ΑΧΕΠΑ για 5 έτη και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, είναι κάτοχος μάστερ Ιατρικής Αισθητικής και ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Αισθητικής Ιατρικής & Αναίμακτης Χειρουργικής.
Παράλληλα τα τελευταία χρόνια είναι επισκέπτρια – καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Καμερίνο (Camerino) της Ιταλίας, όπου διδάσκει τεχνικές αισθητικής ιατρικής στους γιατρούς.

Στο ιατρείο πραγματοποιείται πλήρης οφθαλμολογικός έλεγχος, που περιλαμβάνει μέτρηση οπτικής οξύτητας, ενδοφθάλμιας πίεσης, βυθοσκόπηση. Στο ιατρείο διατίθενται μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας για τη διάγνωση γλαυκώματος, όπως οπτικά πεδία OCT, τομογραφία οπτικού νεύρου, παχυμετρία, και για τη διάγνωση και παρακολούθηση ωχράς κηλίδας – αμφιβληστροειδούς, όπως τομογραφία ωχράς και υπέρηχος. Επίσης, οι οφθαλμίατροι διαθέτουν τοπογραφία κερατοειδούς και εφαρμόζουν Cross Linking για θεραπεία κερατοκώνου. Παράλληλα, ασχολούνται με νέες μεθόδους χειρουργικής καταρράκτη και γλαυκώματος, ενώ πραγματοποιείται προληπτικός έλεγχος για τη διάγνωση παθήσεων, όπως ο καταρράκτης και το γλαύκωμα, και παθήσεων ωχράς κηλίδας, με εξειδικευμένα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, όπως το OCT.

Πραγματοποιείται, επιπλέον, διάγνωση και αντιμετώπιση παθήσεων ωχράς κηλίδας και αμφιβληστροειδούς, με ενδοβόλβιες ενέσεις και Laser ή χειρουργική αποκατάσταση. Παράλληλα, γίνεται διόρθωση μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού, πρεσβυωπίας, εξατομικευμένα, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς, με χρήση φακών επαφής, Laser ή με χειρουργείο. Διενεργείται, τέλος, παιδοφθαλμολογικός έλεγχος, ενώ αντιμετωπίζεται και ο στραβισμός.

Εξετάσεις που διενεργούνται:

Βασική οφθαλμολογική εξέταση

Έλεγχος οπτικής οξύτητας, διαθλαστικός έλεγχος(γυαλιά οράσεως), έλεγχος χρωματικής αντίληψης, τονομέτρηση, βιομικροσκόπηση, βυθοσκόπηση, κερατομετρία, βασικός ορθοπτικός έλεγχος.

Διαθλαστική μελέτη

Έλεγχος οπτικής οξύτητας, διαθλασιμετρία, διαθλαστικός έλεγχος με και χωρίς κυκλοπληγία (μέτρηση μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού, πρεσβυωπίας), κερατομετρία, Orbscan II , παχυμετρία κερατοειδούς, βιομετρία.

Βυθοσκόπηση

Έλεγχος βυθού με άμεσο και έμμεσο οφθαλμοσκόπιο και τρικατοπτρική ύαλο του GOLDMANN.

Μελέτη καταρράκτη

Έλεγχος οπτικής οξύτητας, διαθλαστικός έλεγχος, μυδρίαση, βιομικροσκόπηση, κερατομετρία και/ή τοπογραφία κερατοειδούς, βιομετρία.

Μελέτη γλαυκώματος

Μέτρηση ενδοφθαλμίου πιέσεως (τονομέτρηση), παχυμετρία κερατοειδούς, βυθοσκόπηση, οπτικά πεδία, laser τομογραφία και τοπογραφία κεφαλής οπτικού νεύρου με OCT, καμπύλη πιέσεως.

Οπτικά πεδία

Έλεγχος της κατάστασης των οπτικών νεύρων με την καταγραφή του εύρους του οπτικού πεδίου του κάθε οφθαλμού, για τη διάγνωση και παρακολούθηση του γλαυκώματος και ορισμένων νευρολογικών παθήσεων.

Laser τομογραφία και τοπογραφία της κεφαλής του οπτικού νεύρου (OCT)

Σημαντική νέα εξέταση για την παρακολούθηση του γλαυκώματος, που μετράει το πάχος της στιβάδας των νευρικών ινών (RNFL) και τη κοίλανση της κεφαλής του οπτικού νεύρου.

Laser τομογραφία και τοπογραφία της ωχράς κηλίδας (OCT)

Σημαντικότατη νέα εξέταση για παθήσεις της ωχράς κηλίδας.

Παχυμετρία κερατοειδούς

Μέτρηση του πάχους του κερατοειδούς. Απαραίτητη εξέταση σε διαθλαστικές επεμβάσεις με laser και στη μελέτη του γλαυκώματος.

Τοπογραφία κερατοειδούς

Χαρτογράφηση της πρόσθιας επιφάνειας του κερατοειδούς που χρησιμεύει στη διάγνωση του κερατόκωνου, διαφόρων μορφών αστιγματισμού και στον προεγχειρητικό και μετεγχειρητικό έλεγχο του καταρράκτη. Εξέταση που δίνει σημαντικές πληροφορίες για τον κερατοειδή, τον πρόσθιο θάλαμο και τη κόρη του οφθαλμού. Απαραίτητη στις διαθλαστικές επεμβάσεις.

Αναίμακτη Αγγειογραφία

Ειδική εξέταση για τη διάγνωση και παρακολούθηση παθήσεων του βυθού του οφθαλμού. Με ειδική κάμερα λαμβάνονται φωτογραφίες του βυθού κ των αγγείων.

Α & Β υπερηχογραφία

Υπερηχογραφικός έλεγχος του οφθαλμού.

Στο ιατρείο πραγματοποιούνται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις για την διάγνωση και την αντιμετώπιση των οφθαλμολογικών προβλημάτων. 

 
Επεμβάσεις και θεραπείες για:
  • Καταρράκτη
  • Γλαύκωμα
  • Λασερ για διόρθωση μυωπίας υπερμετρωπίας και αστιγματισμού
  • Βλέφαρο πλαστική
  • Στραβισμος
  • Μεταμόσχευση κερατοειδούς
  • Θεραπεία κερατοκωνου με cross linking
  • Θεραπεία παθήσεων ωχράς κηλίδας 

Εξατομικευμένα πάντα ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς.
Η πρόληψη και η άμεση διάγνωση συμβάλλουν στην ασφαλή και επιτυχή αντιμετώπιση. 

Αισθητική Οφθαλμολογία

Δερματικά Εμφυτεύματα
Tο υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται στην αισθητική χειρουργική ως ένα ενέσιμο εμφύτευμα, ‘γεμίζοντας’ τις ρυτίδες και τις δερματικές πτυχές και προσθέτοντας όγκο σε περιοχές που το χρειάζονται (π.χ. χείλη, ζυγωματικά κλπ). Επίσης χρησιμοποιείται και στην οφθαλμοχειρουργική.

Botox
Η βοτουλινική τοξίνη (Botox) είναι ένα σύμπλεγμα πρωτεϊνών που παράγεται από το βακτήριο c. Botulinum και είναι σε θέση να εξασθενήσει τον σπασμό των μυών. Για αισθητικούς λόγους δεν έχει καμία παρενέργεια γιατί περιορίζεται τοπικά στους μύες. Αυτή η ουσία δρα στον μυ στο επίπεδο της ελευθέρωσης της ακετυλχολίνης μπλοκάροντας την μετάδοση της.

Βλεφαροπλαστική
Βλεφαροπλαστική είναι η χειρουργική αφαίρεση του χαλαρωμένου δέρματος των βλεφάρων και του ενδοκογχικού λίπους.
Ακόμη είναι η αφαίρεση ογκιδίων και στιγμάτων (ξανθελάσματα, αδενώματα, πανάδες). Διόρθωση της εκ στροφής του κάτω βλεφάρου (γεροντικό εκτρόπιο) και τέλος απόσβεση των ρυτίδων στις έξω γωνίες των ματιών (πόδι χήνας).